Ինձ տրված էր պատրաստել տնական գինի և մածուն:
Սկզբում ես պատրաստեցի գինին: Նախ ես լավացի խաղողը, դրեցի խորը
ամանի մեջ և սկսեցի ճզմել: Ճզմելուց հետո լցրեցի ապակե շշի մեջ և դրեցի հինգ օրով թթվելու:
Հինգ օր հետո մեջը լցրեցի շաքար և վերջնական դրեցի թթվելու: Գինին պատրաստելուց մեկ
օր հետո սկսեցի սարքել մածունը:
Մածուն պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է յուղոտ գյուղական
կաթ: Սկզբում մենք լցրեցինք կաթսայի մեջ և տաքացրինք, բայց պետք չէր, որ կաթը եռար,
պետք է տաքությունը այնպես լիներ, որ կարողանայի մատս դնել մեջը:
Կաթը տաքացնելուց հետո ավելացրի փոքր բաժակով մածուն: Կաթսան
ամուր փակեցի կափարիչով և ընդհանուր կաթսան փաթաթեցի հաստ կտորով և թողեցի, որ ամբողջ
գիշեր պնդանա:
Առավոտյան դրեցի սառնարանը, այնտեղ էլ մնաց մի քանի ժամ: Արդյունքում
ստացվեց համեղ մածուն:
Իմ պատրաստած մածունով
սպաս եփեցինք:
Comments
Post a Comment