Կենսաբանություն
Ինչպես
պատրաստել գինի
Այսոր
ես ձեզ կպատմեմ թե ինչպես պատրաստել տնական գինի:
Գինեգործությունը
շատ դժվար արվեստ է որը սովորելու համար պատք են տարիներ:
Պարզվում
է, որ տնական գինի պատրաստելն այնքա էլ բարդ գործընթաց չէ և անհրաժեշտ է միայն
խաղող ու շաքարավազ: ։
Նախ և առաջ
պետք է ուշադրություն դարձնել մի կարևոր հանգամանքի. օգտագործվող տարաները պետք է
շատ մաքուր ու լավ չորացված լինեն, այլապես գինու մեջ սունկ կարող է առաջանալ, որն
ամբողջովին կփոխի գինու համը։ Բանկաները, կաթսաները, դույլը պետք է կամ ծծումբով
ծխահարել, կամ զգուշությամբ տաք ջրով լվանալ եւ լավ չորացնել։ Ի դեպ, մասնագետները
խորհուրդ են տալիս չօգտագործել այնպիսի տարաներ, որոնց մեջ նախկինում կաթ է լցված
եղել։
Այսպիսով,
տնային պայմաններում գինի պատրաստելու համար անհրաժեշտ է10կգ.խաղող եւ 2-3կգ.
շաքարավազ։
Պատրաստման
եղանակը. խաղողի տերևներն ու ճյուղերը հեռացնելուց հետո, չլվացած խաղողը պետք է
լցնել էմալապատ տարայի մեջ եւ զգուշությամբ ճզմել խաղողը։ Հենց այդ վիճակում
խաղողն անհրաժեշտ է թողնել 4-5 օր չոր և տաք պայմաններում։ Տարան պետք է
ծածկել մարլայով և թողնել, որ խաղողի հյութը եփվի:
Այնուհետև
խաղողի զանգվածը պետք է քամել, իսկ ստացված հյութի մեջ ավելացնել շաքարավազը։
Արդեն կարելի է ապագա գինին լցնել բանկաների մեջ և փակել հատուկ կափարիչներով։
Բանկները պետք է դնել տաք և չոր տեղնում 24-25 աստիճան ջերմաստիճան և պահել մոտ
21-28 օր։
Ստացված
գինի արդեն կարելի է լցնել շշերի մեջ և խցանով փակել։
Comments
Post a Comment